ІННОВАЦІЙНІ ЗАСОБИ ІНТЕГРАЦІЇ АРТ-ОБ’ЄКТІВ У ДИЗАЙН ІНТЕР’ЄРУ ЯК СПОСІБ ПІДВИЩЕННЯ ЕСТЕТИКИ АРХІТЕКТУРНОГО СЕРЕДОВИЩА - Пилипчук, Оксана Дмитрівна; Полубок, Андрій Павлович (Український мистецтвознавчий дискурс, 2023)
Метою статті являється аналіз та визначення інноваційних засобів інтеграції арт-об’єктів у дизайн інтер’єру, що є одним із найбільш актуальних способів реалізації сучасних практик у галузі дизайну. У статті розглядаються основні інноваційні засоби інтеграції арт-об’єктів у дизайні інтер’єру, як можливість підвищення естетичності архітектурного середовища. Новизна статті полягає у дослідженні нових тенденцій розвитку художньо-образного наповнення сучасного середовища, що зумовлено переосмисленням застосування арт-об’єктів саме у контексті визначених інноваційних засобів їх інтеграції в інтер’єрний простір. В контексті рішення ідейно-художніх задач загальної методології організації інтер’єру, в результаті аналізу було визначено та структуровано основні інноваційні засоби інтеграції арт-об’єктів у дизайн інтер’єру з метою підвищення рівня естетичності архітектурного середовища. Результати дослідження представлено та підтверджено в наочній таблиці, розробленій авторами статті, в якій продемонстровано характерні приклади сучасних практик інтеграції арт-об’єкту в інтер’єнй простір, заснованих на інноваційних засобах. Було оцінено ефективність та представлено наглядні приклади, які підтверджують важливість та переваги використання визначених інноваційних засобів інтеграції арт-об’єктів у дизайн інтер’єру. Висновки. В контексті дослідження з’ясовано, що застосування саме інноваційних засобів інтеграції арт-об’єктів у дизайн інтер’єру значно прискорюють та спрощують процес на всіх стадіях проектування, підвищуючи ефективність практичної роботи дизайнерів, художників та архітекторів. Визначено, що використання інноваційних засобів інтеграції Арт-об’єктів у дизайн інтер’єру є ефективним способом не тільки підвищити естетику архітектурного середовища, але й створити особливу та неповторну візуальну атмосферу ідейно-художнього образу простору.